За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ТАМ СМЕ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕМОГАТ, ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯТ!

-

НИТО КРАЧКА НАЗАД- ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ!!!!

"Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите!"- Оскър Уайлд
НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! ПЪРВО ИЗЧИСТИ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ! - GRANID

"Последен се смее, който стреля първи!" - ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД
"Логиката се поражда там където има МИСЪЛ. Защото там където има МИСЪЛ - трябва СМИСЪЛ!" - GRANID

понеделник, 18 април 2022 г.

„Тиха война“ [Трета световна война!] - тихият контрол



Тогава те използваха термина „Тиха война“ [Трета световна война!], за да опишат явната част от тактическата методология за поробване на човешката раса. Документ, озаглавен „Строго секретно: Безшумни оръжия за тиха война, Уводно ръководство за програмиране“ беше случайно разкрит на 7 юли 1986 г., когато служител на Boeing Aircraft Company закупи резервно копирно устройство на IBM, предназначено да бъде демонтирано за части и намерено в детайлите на плана, изготвен в зората на Студената война. Този наръчник за политика призовава за контрол върху масите чрез манипулиране на икономиката, свободното време на хората, образователната система и политическите убеждения. Документът призовава за "тиха революция", която да настрои хората един срещу друг, за да отклони общественото внимание от реални събития.

Ето откъс от този документ (TM-SW7905.1):

„Напълно ясно е, че е невъзможно да се обсъжда социалното инженерство и автоматизацията на обществото, тоест развитието на социални автоматизирани системи („безшумни оръжия“) на национално или глобално ниво, без да се засягат по-широките задачи на социалния контрол. и унищожаването на човешкия живот, тоест робството и геноцида. Това ръководство само по себе си е декларация за намерение. Това, което е написано тук, не трябва да се оповестява публично. В противен случай документът може да се разглежда като технически формално обявяване на гражданска война. Освен това, когато човек (или група от хора) с голяма власт, но без достатъчно познания или съгласие от страна на обществото, използва такава информация и методология, за да завладее икономиката, това трябва да се разбира като състояние на вътрешна война между споменатото лице (или група хора) и обществото. Решаването на днешните проблеми изисква подход, който е безмилостно директен и не застъпва никакви религиозни, морални или културни ценности. Получихте достъп до този проект, защото сте в състояние да гледате на човешкото общество със студена обективност и по този начин да анализирате и обсъждате вашите наблюдения и заключения с други хора с подобен интелект, без да губите дискретност или фалшива скромност. Такива достойни качества служат на вашите собствени интереси. Не се отказвайте от тях."

Бъдещето сме ние

Идеята на трите конференции - "Епоха на трансформации", международния конгрес "Глобално бъдеще 2045" и конференцията за конвергенцията на нано-био-инфо-когно-технологиите NBIC - беше да интегрират човечеството и природата и по този начин да спасят планетата от хората. Изразените възгледи включват теми като роботика, кибернетика, изкуствен интелект, удължаване на живота, подобряване на интелигентността, интерфейс мозък-мозък, виртуална реалност, генетично инженерство, телепортация, интерфейс потребител-машина, невроморфно инженерство и овластяване на човека за отбранителни цели.

Едно нещо е очевидно. За първи път в историята елитът чувства, че има шанс да открадне огъня от боговете. Да се отклоним от такава възможност, да спрем да се опитваме да създадем бъдеще, което съчетава технология и биология, което потенциално дава шанс за „сингулярност“, би означавало да отречеш самата същност на тези хора.

Сингулярността е нова ера, в която колективният ум на човечеството ще става все по-„небиологичен и трилиони пъти по-мощен, отколкото е днес, възходът на нова цивилизация чрез технологии“[211], което ще ни позволи да преодолеем биологичните си ограничения и да разширим креативността си. По-късно в тази глава ще се върна към идеята за сингулярността.

Сега елитът може да стане боговете, които винаги са се стремели да бъдат. Е, ние, бездомни и плебеи, със същия успех можем да свикнем.

След всичко, което видяха, след всички битки и хаос, остава фактът, че що се отнася до елита, определянето на бъдещето на цялото човечество не трябва да бъде оставено на маса сурови умове, водени от належащи нужди.

Всички истински топли чувства на елита към масите са добре отразени в следните думи на Т. Хъксли:



„Голямата маса от човечеството няма нито интерес, нито склонност нито към грамотност, нито към научни или художествени стремежи; нито, естествено, на каквито и да било изключителни качества или умения.

Както и да е, той каза, че "голямата маса" е обречена на бедност поради пренаселеността:

„Каква полза за човешкия Прометей, че горките лешояди вечно разкъсват вътрешностите му?“

Точно към такива настроения се придържа още през 1902 г. друго тайно общество - Британският клуб за коефициенти. Билдербергският клуб всъщност се превърна в естествено продължение на този британски клуб, основан през 1902 г.

На една от клубните срещи в ОУ Св. Ермин през 1903 г., повече от половин век преди основаването на Билдербергската група, лорд Алфред Милнър от Кръглата маса представи своята визия за бъдещето.

Милнър подчерта следното:

„Трябва да имаме аристокрация – не от гледна точка на привилегии, а знания и стремежи – в противен случай човечеството ще рухне. Решението не е в пряка конфронтация. Ние сме в състояние да победим демокрацията, защото знаем как работи човешкият ум и как работи човешкият ум, дълбините на ума, скрити зад публичната маска на човека. От моя гледна точка, човешкият прогрес не е спонтанен продукт на тълпа от шутли, водени от належащи нужди, а естественият, но съзнателен резултат от сложни, но внимателно проектирани човешки взаимозависимости.

В началото на 20-ти век общото настроение на елита се нарича евгеника. След Втората световна война ужасите на геноцида бяха пресни в умовете на хората, така че терминът беше заменен с „взаимозависимост“, а по-късно с „реинженеринг“, редизайн.

Днес това вече се нарича конвергенция – тоест визията за света, която си поставя за цел геноцид, е обърната с главата надолу и обърната отвътре. Сближаването е приоритетна област в изпълнението на големите обещания за ново начало, нова отправна точка през 21-ви век.

През последния половин век успяхме да разкрием някои от най-големите тайни на космоса и тласнахме човечеството напред към нов свят, разпалвайки огън и вдъхвайки нов живот в нашето разбиране за Вселената. И в процеса някои от идеите се превърнаха от стряскащи и революционни по съдържание до приемани за даденост или като здрав разум.

трансхуманизъм

Една особено богато финансирана и организирана група се откроява от останалите, насочвайки приходите към работа за конвергенция. Става дума за организацията "Световна трансхуманистка асоциация" (World Transhumanist Association). Трансхуманизмът е високотехнологичната мечта на компютърни учени, философи, невролози и др. Трансхуманизмът се стреми да използва радикални технологични постижения, за да подобри човешкото тяло, ум и в крайна сметка целия човешки опит. Това е философия, според която човечеството трябва активно да се самоусъвършенства и самостоятелно да насочва собствената си еволюция.

Трансхуманистите мечтаят да станат, по собствените им думи, „постчовек". Постчовекът е човек, който е модифициран от технологията, за да подобри физическите и умствените способности до такава степен, че вече не може да се нарича човек. Такива хора са „мутирали себе си” в състояние на напълно ново същество.

За мнозина е доста трудно да разберат какво всъщност представлява движението за трансхуманизъм и защо е толкова ужасно.

В крайна сметка това е просто подобряване на качеството на нашия живот, нали? Или всичко е свързано със социален контрол в гигантски мащаби?

Всъщност „социалният контрол“ е точно как влиятелни американски фондации като Фондация Рокфелер, Фондация Карнеги и Фондация Мейси разбират трансхуманизма. Способността да караш машините да действат като хора и да третираш хората като машини е способ за контрол.

Няма коментари:

НА ШИПКА ВСЬО СПОКОЙНАЕ

ИСТИНА ЛИ Е ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА?