За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ТАМ СМЕ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕМОГАТ, ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯТ!

-

НИТО КРАЧКА НАЗАД- ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ!!!!

"Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите!"- Оскър Уайлд
НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! ПЪРВО ИЗЧИСТИ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ! - GRANID

"Последен се смее, който стреля първи!" - ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД
"Логиката се поражда там където има МИСЪЛ. Защото там където има МИСЪЛ - трябва СМИСЪЛ!" - GRANID

събота, 16 април 2022 г.

ПОГЛЕД ЗА БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ ОТ 2015-ТА ЧАСТ 2

ЛИНК КЪМ ПЪРВА ЧАСТ



Апатията завзема властта, често предшествана от безумното насилие, което характеризираше например уличните банди в Лос Анджелис през 60-те и 80-те години на миналия век. Емери и Трист го наричат организиран социален отговор на разединението, описан на страниците на романа на Антъни Бърджис „Портокал с часовников механизъм“ като общество, управлявано от инфантилна животинска ярост. „Такава група става лесна за контролиране и следва заповеди послушно и без съпротива, което е обект на това упражнение“, добавят Трист и Емери. Нещо повече, неангажирани възрастни не могат да наложат морален авторитет на децата си, защото са твърде увлечени в своите инфантилни фантазии, подтиквани от телевизията. И ако се съмнявате в думите ми, погледнете днешното по-старо поколение, което прие моралния упадък на поколението на децата си без бъдеще, вместо да влезе в конфликт. Така самите възрастни са започнали да приемат по-ниски морални стандарти.

Точно като пристрастеният към наркотиците Смел нов свят на Олдъс Хъксли, няма морален или емоционален избор. Децата на цветята и пропитите с наркотици бунтове от войната във Виетнам са идеални примери за това как работи този сценарий.

Такива „чести флуктуации“ се развиват по няколко сценария. Първият от тях е „стабилен, където хората са повече или по-малко способни да се адаптират към това, което им се случва, или неспокоен, турбулентен, където хората или предприемат действия, за да облекчат натиска, или да се приспособят към приемането на пълното напрежение на околната среда. Ако вълненията продължат или се засилят, тогава в един момент хората вече няма да могат да се адаптират по положителен начин. Според Трист и Емери хората стават неадекватни – избират отговор на натиска, който влошава живота им. Те започват да потискат реалността, отричат нейното съществуване и изграждат все повече и повече инфантилни фантазии, които им позволяват да се справят. В условията на нарастваща социална нестабилност хората променят ценностите си, отстъпват на нови и по-лоши ценности, в които има по-малко човешки и повече животински“[23].

Вторият сценарий е „сегментирането на обществото и разделянето му на по-малки части. В този сценарий всяка група - етническа, расова или сексуална - е противопоставена на другата. Нациите се разпадат на регионални групи, а съставните им територии от своя страна се разпадат на още по-малки парчета по етническа линия.”24 Трист и Емери наричат това „увеличаване на предразсъдъците в групата и извън групата, тъй като хората се стремят да опростят избора си. Естествените линии на социално разделение се превръщат в барикади."

Докладът за стратегическите тенденции има отговор и на това. Недържавните участници са все повече

„…ще се използва от по-широк кръг от лица и структури, дори от престъпни, терористични и бунтовнически групи, като средство за допълване на техните по-принудителни и насилствени дейности. Такива формации ще бъдат силно нестабилни, разпадащи се или когато целите бъдат постигнати, или когато се появят по-добри възможности. В същото време тези, които са най-малко ограничени от правна отговорност или морални съображения, е най-вероятно да манипулират използването на мека сила най-ефективно.

Отговорът на обществото на този психологически и политически разпад е фашистка държава, моделирана на обществото от 1984 г. на Оруел. В тази книга Big Brother контролира живота на хората и конфликтите в обществото; безкрайна война

„Всяка управляваща група води срещу своите поданици и целта на войната не е да се постигне завземане на територия или да се предотврати, а да се запази непроменен общественият ред“[26].

Авторите на доклада за стратегическите тенденции предвиждат такъв безкраен конфликт.

„Информационните и комуникационните технологии (ИКТ) вероятно ще станат толкова широко разпространени, че хората ще бъдат постоянно обвързани с мрежа или двупосочен информационен поток с непосредствена заплаха за гражданските свободи; липсата на свързаност може да се възприеме като подозрителна”[27].


Нарастващото разпространение на ИКТ ще позволи на групи по интереси бързо да се формират и да постигнат координирана мобилизация на значителен брой хора за кратко време.

Бързата мобилизация - флашмоб - може да бъде извършена от държави, терористи и престъпници. Такава мобилизация може да се разпространи до различни общности отвъд международните граници, принуждавайки силите за сигурност да бъдат подготвени за тази потенциална гъвкавост и притегателна сила[28].

Най-важното е, че „това ниво на сложност ще изисква координирано и пълно прилагане на всички инструменти и участие на всички структури на държавната власт, както и сътрудничеството на всички съответни ведомства и организации, участващи в управлението на кризи или разрешаването на конфликти“[29]. Какво означава това? Това означава военно положение.

Съпротивата е разбита, а третият сценарий на „бъдещи катаклизми“ – най-интензивният – включва оттегляне в „личен свят и откъсване от всички социални връзки, които биха могли да въвлекат човек в делата на други хора“ [30]. Трист и Емери са. убеден, че хората ще бъдат готови да приемат „извратената нечовечност на човека, която отличава нацизма“. Не непременно структурата на нацистката държава, а моралният характер на нацисткото общество.

За да оцелеят в такова състояние, хората ще трябва или да се подчинят на държавата, или да преминат в нелегалност. И отново, според доклада за стратегическите тенденции:

„Всички вероятни бъдещи опоненти признават достойнствата на преминаването в нелегалност, ако искат да избегнат постоянното наблюдение и не искат да бъдат цел и обект на проникващите способности на сложно организирани военни сили, особено тези, които използват въздушни платформи и системи. В бъдеще държавите ще се стремят да поставят под земята най-големите центрове и по-голямата част от основната бойна мощ. По същия начин нередовните вражески формирования ще бъдат базирани в подземни мрежи както за настъпателни, така и за отбранителни цели, предимно в сложна градска среда.

Методи за преодоляване на съпротивата, пълно използване на всички инструменти и участие на всички структури на държавната власт, бърза мобилизация, „флаш мобове“, повсеместни информационни и комуникационни технологии, сегментиране на обществото, широко разпространено беззаконие и високи нива на насилие, силно чувствителни и повсеместни бази данни , появата на „общества за наблюдение”, ерозия на гражданските свободи, хуманитарна катастрофа.

Ето как изглежда близкото бъдеще. Ние инстинктивно отхвърляме подобни заключения, дори ако са подкрепени със солидни доказателства от таен правителствен доклад, изготвен от авторите на Билдерберг. „Ние обаче трябва да съберем смелостта да позволим на тези доказателства да се представят такива, каквито са, защото, както читателят ще знае, не е заложено само нашето виждане за реалността. Независимо дали откровенията, представени в този материал, предизвикват или разбиват нашата визия за света, ядрото на въпроса остава същото. Конспирацията е реална и продължава, а 11 септември 2001 г. беше само прелюдия към това, което ни очаква.

Ние наистина стоим пред портите на Ада. И пътищата, по които ще поемем, сега ще определят дали живеем в 21-ви век като независими републики – национални държави, или като потиснати, унищожени и дехуманизирани група роби.

Глава I

ИКОНОМИКА

Нашите погрешни схващания за икономиката се коренят в това, което някои хора смятат, че икономиката е въпрос на пари. Парите обаче не са определящият фактор за богатството. Статистическите характеристики на паричните потоци нямат нищо общо с действителната оценка на богатството. Това, което наистина засяга планетата, е развитието на човешкия ум.



Не парите, статистиката или теорията на парите определят как работи икономиката. Определя физическото. А физическото включва човешкия мозък, който е различен от всеки друг мозък. Никое животно не може да регистрира патент - само човек може да го направи. Това е един от начините, по които организираме нашата социална система - като приемаме социални конвенции за това как се държим като хора, като човешки същества. И ако навиците ни не са перфектни, ние сме длъжни да се сблъскаме с проблеми и тези проблеми са предвидими.

Уважаеми читателю, искам да разберете, че това, което виждаме в света днес – пълното унищожаване на световната икономика – не е случайност, не е грешка и не е резултат от политически машинации. Това се прави умишлено, абсолютно съзнателно. Причината е, че сегашната ни корпоративна империя знае, че „човешкият прогрес“ означава нейния неизбежен упадък.

Империите не могат да оцелеят в свят на широко разпространен технологичен и научен прогрес. Империята се нуждае от свят, в който хората са тъпи и послушни като овце. Империите се стремят да унищожат онези структури (като националната държава), които поддържат смислен живот и човешки прогрес. Съществуващите сили съзнателно унищожават тези национални държави (независими държави) и техните икономики, за да унищожат нациите и по този начин да запазят собствената си диктаторска власт. Всичко това е умишлено.

Империите не са крал или кралица на златен трон. Империите са по-високи от царете Това е система за контрол - тотален контрол. Контрол върху цялата международна валутна система, която сама по себе си се контролира от международни банки.

Факт е, че глобализацията не е нищо друго освен нова форма на империя със следните цели: унищожаване на националните държави, унищожаване на свободата и унищожаване на правата.

Сега, знам, мнозина ще попитат: „Каква империя? Империите отдавна са престанали да съществуват."

Нашата сегашна империя е сложна система от централни банки, инвестиционни банки, хедж фондове, фондове за частен капитал, застрахователни компании и банки в сянка. Именно финансовата система е отговорна за промяната на парадигмата през последните 50 години от производството на физически стоки и реалната икономика към все повече и повече спекулации, максимизиране на печалбата и чист монетаризъм. Такава е сегашната империя!

Как работят парите

Както казах по-рано, икономиката няма нищо общо с парите. В действителност елитът създаде империя, водена от себе си. Твърде мнозина вярват, че основното тук са парите. Но парите са само инструмент. Парите сами по себе си не влияят на развитието на планетата. Съществува фалшиво вярване, че има някаква истинска стойност, която има парична стойност, но тази стойност не се определя от самото количество. Всъщност стойността се определя само от относителните последици от нейното увеличаване и/или намаляване на физическия му потенциал спрямо гъстотата на населението в дадено общество. Стойността на парите се крие не във всяка отделна обменна сделка, а във функцията им на обединяваща движеща сила на социалните процеси в държавата.

Какво влияе върху развитието на нашата планета? Човешки ум. Това е мярката за човечност. Това, което ни отличава от животните, е способността ни да откриваме универсални физически принципи, които след това водят до растежа и усъвършенстването на човечеството. Нашата интелигентност ни позволява да правим иновации и в резултат да подобряваме живота на хората. Развитието на човечеството, развитието на силата и мощта на индивидите и страните зависи от научното развитие, научните открития и технологичния прогрес.

Чрез намаляване на производителността, нарушаване на инвестициите в инфраструктура и задушаване на технологичния прогрес и изобретения, сегашният елит се стреми изкуствено да започне процеса на намаляване на населението. Тъй като поддържайки населението тъпо и не многобройно, малцинството може да упражнява почти пълен контрол над него.



Настоящата валутна криза отразява лудостта, която ни беше наложена в процеса на унищожаване на реалната икономика. Изживяваме тази "криза" не поради колебанията на финансовите пазари. Истинската причина е, че се намираме в режим на хиперинфлация: ако вземете цялата сума пари, предназначена за обращение, и погледнете процента колко от тези пари корелират с физическата реалност, ще откриете, че този процент е намален до почти нула. Но не това е проблемът! Проблемът е, че физическият обем на производство на глава от населението и ресурсите, от които зависи производството, рязко намаляха.

Бъдещето на човечеството се основава на нашата реална икономика и физическите промени, които внасяме в света около нас. Нека ви дам пример. Взимаме шепа пръст, която е богата на желязна руда, рафинираме и рафинираме тази руда и след това я използваме за производство на желязо и топене на стомана, от които след това правим машини и инструменти, които ни позволяват да построим много неща: автомобили, влакове, космически кораби и ядрени оръжия, реактори. Ние не стоим на едно място и вървим бързо напред.

На всеки етап от процеса на трансформация стойността, която внасяме в обществото, се увеличава и физически струва повече от първоначално инвестираното. Резултатът от продукцията е по-голям от сбора на първоначалните разходи.

Както можете да видите, когато създаваме инфраструктура, ние по същество реорганизираме физическия пространствено-времеви континуум на планетата, позволявайки на нашия свят да придобива все по-високи нива на ефективност и красота. По този начин, ако вашата система непрекъснато се движи към по-високи нива на ефективност, например от икономика, базирана на въглища, към икономика, базирана на въглеводороди, и след това към ядрено базирана икономика, на всяка стъпка от този път има увеличение на производителната сила на човешкия труд Ето как се създава истинско благосъстояние, когато хората извършват продуктивни, полезни действия. Парите са просто начин за улесняване на търговията между хората. Те нямат магически свойства, нямат присъща стойност.

Защо Империята унищожава финансовата система?

Няма коментари:

НА ШИПКА ВСЬО СПОКОЙНАЕ

ИСТИНА ЛИ Е ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА?