За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ТАМ СМЕ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕМОГАТ, ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯТ!

-

НИТО КРАЧКА НАЗАД- ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ!!!!

"Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите!"- Оскър Уайлд
НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! ПЪРВО ИЗЧИСТИ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ! - GRANID

"Последен се смее, който стреля първи!" - ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД
"Логиката се поражда там където има МИСЪЛ. Защото там където има МИСЪЛ - трябва СМИСЪЛ!" - GRANID

събота, 23 април 2022 г.

КАК ВАВИЛОНСКИТЕ РИТУАЛИ СА СЕ ПРЕНЕСЛИ В ХРИСТИАНСТВОТО


 Християните може да се замислят:

Какво празнуват някои вярващи-Великден или Ищар?

Английското название на Великден- Easter,произлиза от Ishtar-Ищар или Астарта.Във Вавилонския календар съществува ден на нейното поклонение,което Бог ненавиждал.(Съдии2:11-13)Докато четях някои исторически трудове и съпоставяйки с текстове от Словото,забелязах че повечето езически ритуали и култове,които по-късно са облечени в католически одежди и натрапени на християните като цяло,са с общ корен-Вавилон.Например  Нимрод(Битие 10:8) се оженил за майка си Семирамида.Бил наречен "богът слънце",чийто празник се празнувал на 25 декември,а Семирамида символизирала луната.Тя разказвала на хората,че е паднала с яйце от луната и заченала дете от слънчевите лъчи.Така се родил Тамуз(Езекиил8:14)Той обичал много зайци и му харесвало да ловува,но бил убит от диво прасе.Така се зародило ежегодното му оплакване,за което в Езекиил е писано,че е зло пред Бога.Част от кръвта му покапала върху едно  вечнозелено дърво,което пораснали голямо за една нощ.От тук идва и култът към елхата,която украсявали всяка година в негова памет.Всяка година преди възпоменаването му имало 40-дневен срок,в който хората не ядели месо.Сега това са 40-дневните коледни пости! Семирамида  станала известна като Ищар, име, което означава в превод Великден, и лунното яйце с което уж се появила е станало известно като великденското яйце.

В първата неделя от пролетното слънцестоене,Семирамида(Ищар)обявила своя рожден ден символизирайки с този ден началото на плодородитето, използвайки зайците и яйцата,като символи.. Великден е пропит с тайните на древния Вавилон и неговата идолопоклонническа и зла система,сатанизъм и човешки жертвоприношения.Всяка година в определено време,жреците на Ищар,оплождали девици,децата от тези сношения се раждали по коледа,а на следващата година те бивали пожертвани на Великден в неделя по изгрев Слънце. Свещениците вземали яйца от Ищар и ги боядисвали в кръвта на жертвеното дете...За тези зверства има доказателства в Encyclopaedia Judaica,където Ищар и съпругът и са описани,като богове,които убиват деца.

Всички знаем,че няма абсолютно никакви стихове в Библията,за честването на Великден. Освен това, не казва нищо за постите, чукането с великденски яйца, търсенето на кошници с бонбони, козунаци – и така нататък.Отдавна е известно, че е езически празник.Проблемът обаче е много по- сериозен.Повечето от тези традиции се базират на древни,кървави,сатанински ритуали...

Какво му е “светлото и християнското” на този окултен празник тогава?

Няма коментари:

НА ШИПКА ВСЬО СПОКОЙНАЕ

ИСТИНА ЛИ Е ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА?