За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ТАМ СМЕ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕМОГАТ, ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯТ!

-

НИТО КРАЧКА НАЗАД- ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ!!!!

"Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите!"- Оскър Уайлд
НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! ПЪРВО ИЗЧИСТИ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ! - GRANID

"Последен се смее, който стреля първи!" - ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД
"Логиката се поражда там където има МИСЪЛ. Защото там където има МИСЪЛ - трябва СМИСЪЛ!" - GRANID

вторник, 12 април 2022 г.

ВЪЗРАЖДАТ ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ! ЩЕ СЛЕДЯТ КОЙ КАКВО ПИШЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ.




Специално звено ще прави мониторинг на съдържанието на медии и социални мрежи. Това обяви министърът на електронното управление Божидар Божанов (от "Да, България"), който участва в заседанието на комисията по вътрешна сигурност в парламента.

Звеното ще бъде част от ръководеното от него министерство. Божанов уточни, че основният канал за дезинформация у нас е "Фейсбук" (информация от Българското национално радио). 


Министерството на електронното управление вероятно ще се преформатира в някаква ченгеджийска структура, работеща в тясно сътрудничество с подобни служби от "братските страни" в ЕС и САЩ. Също така е повече от вероятно създаването на най-новия "Биг Брадър" да е под натиска на същите тези "братски страни", предвид "нездравата идеологическа обстановка" у нас. 


Видимо е, че либералният фашизъм настъпва бързо. Поредната "демократична" мярка е насочена срещу всеки, който не е съгласен с глобализма (англосаксонското господство), свободния пазар, джендърните политики, властта на олигархията, НАТО, МВФ, ЕС, Вашингтонския консенсус и други подобни. Такива хора ще бъдат следени и, изхождайки от други подобни исторически примери, вероятно ще бъдат санкционирани по някакъв начин. 


Същото ще се отнася за всеки, който има симпатии към Русия, Унгария, Китай, Индия, Иран или Тръмп. 


Нищо ново под слънцето. Всяка диктатура взема подобни мерки, когато авторитетът и започва да спада.  


Политбюро на БКП създаде в 1967 

Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия. Преди това обаче неговите функции се изпълняват от различни структури в Държавна сигурност от 9 септември 1944 г. насетне, като най-покриващо се е със задачите и дейността на неговия предшественик – Трето секретно политическо управление на ДС за борба с контрареволюцията в периода 1952-1961 г. 


Основният замисъл при създаването на Шесто управление на ДС е то да бъде новото оръжие на Политбюро на ЦК на БКП на идеологическия фронт. Управлението влиза в структурата на Комитета за Държавна сигурност (КДС) към Министерски съвет. Основните направления, по които Шесто управление започва да работи целенасочено, са интелигенцията, младежта и духовенството. Под наблюдение са поставени не само безпартийните творци, но и особено внимание се обръща на онези партийни членове, които мислят различно от партията.


Антон Мусаков - последен шеф на управлението казва:„За основно направление в работата на Шесто още от създаването му се смяташе агентурно-оперативното обезпечаване на художествено-творческата и хуманитарната научна интелигенция и средствата за масово осведомяване." 


Пак той: "Друга цел беше борбата срещу диверсия по идеологическа линия, контрареволюционните, националистическите и други противодържавни прояви в страната, както и борбата срещу различните нелегални организации и групи, терора, изменниците на родината, идеологическото разложение сред интелигенцията и младежта".


Както виждаме - обърнал се Илия…пак в тия. Тогава следяха кой е против СССР, сега - кой е против Запада. 


Съвсем скоро трябва да очакваме промени в законите. Например - всеки, който пише срещу членството на България в НАТО и ЕС се обявява за фашист, терорист или путинист и се наказва с пробация или затвор, в зависимост от съдържанието на написаното. 


 И най- трагикомичното е, че вероятно синчетата на онези от "шесто" днес ще продължат делото на бащите си…точно както изтърсаците на комунистическата върхушка- дайновци, огнянминчевци и иванкръстевци днес са първи глашатаи на англо-саксонския глобализъм. 


Между оригиналното шесто и днешното, обаче има две съществени разлики. 


Първата е, че днес ще следят не вестници и писма, а главно социалните мрежи, тъй като те са основните медии. При все и самите мрежи да налагат вътрешна цензура, тъй като са подчинени на същите господари, явно има нужда и от персонален контрол. В този дух е вероятно да ровят и из мейлите, както и в различните месинджъри. 

Няма коментари:

НА ШИПКА ВСЬО СПОКОЙНАЕ

ИСТИНА ЛИ Е ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА?