За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ТАМ СМЕ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕМОГАТ, ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯТ!

-

НИТО КРАЧКА НАЗАД- ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ!!!!

"Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите!"- Оскър Уайлд
НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! ПЪРВО ИЗЧИСТИ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ! - GRANID

"Последен се смее, който стреля първи!" - ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД
"Логиката се поражда там където има МИСЪЛ. Защото там където има МИСЪЛ - трябва СМИСЪЛ!" - GRANID

вторник, 21 май 2024 г.

Германският философ Гюнтер Андерс [Гюнтер Зигмунд Щерн] описва процеса на манипулиране на обществото през 1956г.:



„За да се задуши предварително всеки бунт, не трябва да се използва насилие. Методи като тези, използвани от Хитлер, са остарели. Трябва само да развиете толкова мощно манипулиране на масите, че самата идея на бунт дори да не минава през ума на хората.


В идеалния случай индивидите трябва да бъдат манипулирани чрез ограничаване на техните вродени биологични способности от раждането. След това ще продължим процеса на обработка чрез драстично намаляване на образованието, за да го превърнем във форма на интегриране в света на труда. Един необразован човек има само ограничен хоризонт на мислене и колкото повече мислите му са ограничени до посредствени грижи, толкова по-малко той може да се бунтува. Достъпът до знания трябва да става все по-труден и елитарен. Пропастта между хората и науката трябва да се разшири. Цялото подривно съдържание трябва да бъде премахнато от информацията, предназначена за широката общественост.


Преди всичко не трябва да има философия. Тук отново трябва да използваме убеждаване, а не директно насилие: масово ще излъчваме развлечения по телевизията, които винаги възхваляват добродетелите на емоционалното и инстинктивното. Ще напълним умовете на хората с безсмислено и забавно. Добре е да попречите на ума да мисли чрез непрекъсната музика и бърборене. Сексуалността ще бъде поставена в челните редици на човешките интереси. Като социален успокоител няма нищо по-добро.


Като цяло, ние ще се погрижим да прогоним сериозността от живота, да осмиваме всичко, което е високо ценено и непрекъснато да подкрепяме лекомислието: така че еуфорията на рекламата да стане стандарт на човешкото щастие и модел за свобода. По този начин манипулирането само по себе си ще доведе до такава интеграция, че единственият страх – който трябва да се поддържа – ще бъде този от изключване от системата и следователно повече от невъзможност за достъп до условията, необходими за щастие.


Масовият човек, произведен по този начин, трябва да бъде третиран като това, което е: теле и трябва да се държи под око, както трябва да бъде наблюдавано и стадото. Всичко, което успокоява неговата яснота, е добро в социално отношение и всичко, което може да го събуди, трябва да бъде осмивано, задушавано и атакувано. Всяка доктрина, поставяща под въпрос системата, трябва първо да бъде определена като подривна и терористична, а тези, които я подкрепят, трябва да бъдат третирани като такива.


Гюнтер Андерс,


Die Antiquiertheit des Menschen, 1956 г.


Няма коментари:

НА ШИПКА ВСЬО СПОКОЙНАЕ

ИСТИНА ЛИ Е ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА?