За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ТАМ СМЕ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕМОГАТ, ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯТ!

-

НИТО КРАЧКА НАЗАД- ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ!!!!

"Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите!"- Оскър Уайлд
НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! ПЪРВО ИЗЧИСТИ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ! - GRANID

"Последен се смее, който стреля първи!" - ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД
"Логиката се поражда там където има МИСЪЛ. Защото там където има МИСЪЛ - трябва СМИСЪЛ!" - GRANID

сряда, 14 февруари 2024 г.

‼️Чума, киборги и супервойници“: Докладът на RAND Corporation предполага, че Пентагонът проучва война, базирана на биотехнологии


Нов доклад, изготвен от RAND Corporation за Пентагона, препоръчва на американските военни да проучат как новите биотехнологични иновации – включително иРНК ваксини, CRISPR редактиране на гени и интерфейси мозък-компютър – могат да променят естеството на бъдещата война, съобщи разследващият репортер Лий Фанг на четвъртък.


Според нов доклад, изготвен за агенцията от RAND Corporation, Министерството на отбраната на САЩ (DOD) смята, че войната, базирана на биотехнологии, е твърде рискована или дори евгенична. Но последните постижения „променят стратегическия избор за човешкото тяло като бойна арена“, пишат авторите на доклада.


RAND Corporation е военен мозъчен тръст, основан по време на Студената война и известен с дейността си, която активно влияе върху правителствената и военната политика.


Докладът – „Чума, киборги и супервойници: Човешкото владение на войната“ – представя поредица от сценарии за бъдещи военни действия, базирани на напредъка в инженерните биологични оръжия, Интернет на телата и геномиката, които според авторите „могат да изглеждат фантастични“, но не са. „Не е пресилено“, като се има предвид бързият напредък на биотехнологиите от 21-ви век.


Докладът препоръчва военното планиране да предвижда тези бъдещи военни сценарии.


„Виждаме възникващ сложен пейзаж с високи залози, в който бъдещи войни се водят с хора, контролиращи хипер-сложни машини с мислите си“, където „синтетично генерирани и геномно насочени чуми“ разрушават военно-промишлената база на Америка и бъдещият войник е „усъвършенстван войн“, който може да оцелее в екстремни условия, предупреждава докладът.


Фанг каза пред The Defender: „Тези изследователски доклади на Пентагона звучат като научна фантастика, но те предоставят важна информация за това как военните гледат на бъдещи конфликти и оказват натиск върху законодателите по важни политически въпроси.“


https://sadefenza.blogspot.com/2024/01/peste-cyborg-e-supersoldati-il-rapporto.html


Няма коментари:

НА ШИПКА ВСЬО СПОКОЙНАЕ

ИСТИНА ЛИ Е ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА?