За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ТАМ СМЕ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕМОГАТ, ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯТ!

-

НИТО КРАЧКА НАЗАД- ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ!!!!

"Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите!"- Оскър Уайлд
НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! ПЪРВО ИЗЧИСТИ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ! - GRANID

"Последен се смее, който стреля първи!" - ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД
"Логиката се поражда там където има МИСЪЛ. Защото там където има МИСЪЛ - трябва СМИСЪЛ!" - GRANID

четвъртък, 4 юни 2020 г.

Възраждането на България



Дълги години съм се замислял, каква би била България, ако нямаше толкова много алчни безродници и продажници. В каква България искам да живея и каква България искам да завещая на бъдещите поколения. По-долу, ще споделя с вас моите читатели идеите ми за едно ново Възраждане на нашата мила Родина и как смятам, че трябва то да бъде осъществено ;)

Да кажем, че вече е дошло едно родолюбиво управление у нас. Тук, ще пропуснем вариантите, как то би могло да дойде на власт. Също така, няма да коментирам и вариантите на неговата евентуална система на управление. Просто допускаме, че вече имаме увластено родолюбиво управление от хора решени да възродят България и всичко българко и родно ;)

Първото нещо, което новото управление, трябва да направи е да възтанови наборната служба. Тъй като то трябва да има силен инструмент, с който да възпира намесата на външни сили, които не биха имали интерес от икономическия възход на България Армията, трябва да се превъоръжи с модерни системи за защита от евентуален агресор. Тъй като най-вероятни агресори, ще са съседни нам страни, то няколко установки от стратегически ракетни комплекси, ще имат достатъчно голям възпиращ ефект.

Второ и може би едно от най-важните условия е да се усигори достатъчно продоволствие на населението. В момента България от нетен износител на 80% от произведените храни я миналото се е превърнала в нетен вносител на 80% от потребяваните храни у нас. И, ако направим сравнение в качеството - то днешните храни се явяват чиста утрова, спрямо времето на соца. Евентуално, ако възникне война, икономическа световна криза, природни катаклизми от световен мащаб в момента българското население главно в градовете на 30 000 души имат хранителен запас в магазините за 2 седмици след като се прекратят доставките от чужбина. Ако добавим остатъците от военовременния запас и храни по селата и по нивите, който могат да се използват за прехрана на населението, то може да се спечелят още 2 до 6 седмици. Ако това се случи декември месец, или ноември, то в разхара на зимата в големите градове, а и повсеместно, ще настъпи масов гладомор, размирици, анархия и масови убийства, дори канибализъм. Тогава, ще ви трябва и добре организирана армия.
За да се предотврати всичко това, ще трябва да се възтанови повсеместното селско стопанство на страната. Въпроса е как да стане, когато все повече земеделци се отказват от стопанисване на земята и търсят по-лесен път за прехрана? Това, ще стане по следния начин:
Трябва да се създаде национален фонд по закупуване на пустеещи земеделски земи и гори в близост. Много от собствениците са се отказали от тяхното стопанисване и даже са заминали трайно в чужбина, или в големите градове. Когато това се обяви публично, че ще се закупуват на пазарни цени, много хора, ще се възползват от това.
След като се закупят земите, паралелно ще се създаде поземлен фонд и картотекиране, както и програма за оземляване на всички които желаят да станат нови земеделци. Те трябва да отговарят на няколко основни изисквания: Да нямат лични земеделски земи повече от 5 декъра! Да имат българско гражданство! Да са пълнолетни и да са семейни! Те ще получат земя от 10 декара, като се задължават да я сеят с точо определени от държавата култури, като ще има списък в кой район какво може да бъде сято. Ако те стопанисват тези земи 10 години, ще получат от държавата документ за собственост. Там където семействата нямат жилище в близост до земята си, ще трябва държавата да им осигури, или построи.
Държавата, ще трябва да създаде места за селскостопански пазари, или борси,  където земеделците да могат да си продават продукцията свободно, а тази, която те не могат да пласират самостоятелно, държавата, ще трябва да се задължи да им я изкупува на минимални пазарни цени. Със селскостопанската продукция, която държавата изкупува от земеделските производители трябва да се вземе решение как тя да се съхранява и пласира. Дали в местата на концентрация на такава продукция, ще трябва да се изградят цехове за преработка и консенвиране, дали тя директно, ще отива в складове на военовременния запас, или ще се доставя до кухните на държавни заведения, като болници, снаториуми, детски градини и училища, армейски поделения, сиропиталища, затвори, старчески домове и т.н., ще трябва да бъде решено повсеместно и по райони.
Държавата може да организира износ, като използва външното министерство за сключване на взаимноизгодни договори с други страни.
Държавата, няма да финансира големите земеделски производители - те са способни да се финансират и сами, ако не могат да го правят, то държавата може да им предложи само изкупуване на земите, които те вече не могат да стопанисват. Финансирането трябва да е само на малките и средни земеделци, обработващи до 100 декара земя, като се финансират само тези дейности, които са от национално значение.

Третото, което трябва да направи родолюбивото правителство е да върне българите пръснали се по света у нас! Когато икономическия разтеж на страната се повиши рязко, той ще подпомогне този разтеж. Но до тогава, трябва да се привлекат българи, които имат желание да се върнат, възползвайки се от земеделската програма за оземляване. Както и българи, които са специалисти в области от стратегическо значение за страната.
Като желаещите да получат гражданство и да се възползват от привилегиите да си български гражданин, ще трябва да покрият няколко строги изисквания: Те трябва да докажат, че имат български корен от страната на поне единия си родител! Ако желаят да получат граждансттво трябва да сменят малкото си име спрямо българския именник (ако е различно). Трябва да са покръстени в православната вяра (това, ще покаже, че те наистина искат да са български граждани и че любовта им към България е над религиозната им принадлежност, както трябва да е и със всеки българки гражданин, независимо от религиозната му принадлежност). Също така, той трябва да положи базов изпит по познаване на българския език и история! Едва тогава кандидатът за българко гражданство, трябва да получи правото на такова!!!
Аз смятам, че както в Германия, Турция и други страни по света, трябва да се въведе закон, при който всяко новородене след въвеждането на закона, за да получи българско гражданство, трябва да има българско лино име. Фамилията може да бъде каквато си поискат, но личното име трябва да е спрямо именника, като може да се допускат леки вариации в името, но само след одобрението на експерти българиеведи. Ако семейството на даденото новородено иска да сложи на детето различно от българско име - то новороденото няма да получи правото на българко гражданство. От което, ще следва, че няма правото да притежава недвижимо имущество на наша територия (след като се върне стария закон за правото на притежание на недвижимо имущество само от българрски граждани). Няма да му се издава лична карта и паспорт, от което ще следват всички, произтичащи от това незгоди!!!

Четвъртото което трябва да се направи е да се инвестира в нови промишлени производства с висока добавена стойност. Да се развиват и разработват нови технологии и да се внедряват в бита и происводството, за облекчаването им. Българите са изобретателни и идейни, просто дори не е необходимо държавна инвестиция, колкото облекчаване на бюрократичния режим, като почти всички документи и регистрации, трябва да се издават от държавата и да се пращат по пощата, или да се получават в общината, където са заявени, без да се налага дадения човек да обиколи всички институции и половината страна, за да ги събира едно по едно. Това е работа на държавните служители и те трябва да я вършат.

Петото нещо е да се въведът по-стоги наказания за извършване на престъпления, като те не трябва да имат вариации от до, а ако някой бъде сметнат за виновен от съда да получи точно толкова време затвор, спрямо това престъпление в което е сметнат за виновен. Примерно държавен служител взел подкуп до 1000 лева получава 6 месеца затвор, отнемане на усигоровките за пенсия за 6 мсеца (тоест, ако има трудов стаж от 6 месеца, то той ги губи). В затворите всеки трябва да работи! Няма намаление на наказанието, заради добро поведение и положен труд. Всеки който не желае да работи, ще бъде държан в килията само с правото на вода, но без храна. Ако създава проблеми, ще бъде въвеждан в карцер само на вода, като се почне от 1 ден и се продължи със всяко следващо провинение с още един ден отгоре.
Държавни служители на висок ранг, като кметове, областни управители, депутати, министри, замминистри, офицери от армията и полоцията, ще получават двойни наказания при извършване на престъпление по време на служба, или използвайки служебното си положение.

Шесто - трябва да се увеличи охраната и контролът на всички граници. Всеки дръзнал да я премини в двете посоки непозволено да се стреля на месо, ако се залови жив автоматично, ще получи 3 години затвор и трудова повинност в най-тежките за това зони. Митата на тези стоки, които се внасят у нас в по-големи колиества спрямо нашия износ, или са транситни стоки трябва да се обнитяват по-високо. А стоки, които се смятат за вредни за обществото, като алкохол, цигари, трябва да се обмитяват тройно, както и всички вносни луксозни стоки.
Разбира се, суровини и стоки от жизнена важност за населението, бита, икономиката, индустрията и селското стопанство н страната, трябва да имат ниски мита.

Минната дейност трябва да се развие. Всички минни дейности трябва да се национализират, както и всички естествени монополи - медицина, образование, водоснабдяване, електрификация; телекомуникации и прочие също! Всички полезни изкопаеми у нас, трябва да се добиват от държавата, като държавата трябва да насочи индустриалното си производство към тези отрасли, потребяващи най-много ресурси, които има като залежи у нас.

Седмо - трябва медицината и образованието да са напълно безплатни! В техникумите и вузовете, ще трябва да има държавна квота, която трябва да поема най-кадърните ученици!! Те, ще получат държавна стипендия, която ще е достатъчна за техата издръжка по време на обучението им, като те се задължават да работят поне 5 години по специалостта и в държавния сектор. Всички останали, които не могат да се класират, или са чужденци и искат да завършат даденото образование и да вземат диплома по слециалността, няма да имат право да работят в държавния сектор с това образование и специалност на позиция, която го изисква, за да се заема. Изключения могат да се правят само с случи в които поради една, или друга причина няма други кандидати, или дадения специалист се смята за по-добър от колегите му(но в този случай той може да се наема само временно, като съветник за решаването на даден проблем, който изисква неговото вещо мнение).
Електричеството и водата, трябва да се продава от държавата на гражданите на себестойност в количества, които се определят от експертна комисия за средни на един човек. Примерно 10 литра на ден на човек. Всичкия разход над тази цифра на месец, ще трябва да се плаща на двойна цена. Частното предприемачество може да ползва тези ресурси на троина цена, когато се ползва от малки и средни производства. Големите производства, ще я заплащат на петорна цена. Всеки, който не спазва държавните изисквания и замърсява природата, прави дъмпинг на цените и стоките и всички родове престъпления в които фирмата не се смята за особенно голям нарушител се съставя глоба в троен размер от нанесените щети. Следващото провинение, ще е десеторен размер на глобата. А, на трето еднакво нарушение, ще се наказа прекия отговорник със затвор, а фирмата, ще бъде лишена от лиценз за правото да извършва дейност и всичките й активи, ще бъдат конфискувани в полза на държавата. Ако те не са достатъчни за покриването на нарушението, ще се конфискува лично имущество на виновниците, като се започне от недвижимо имущесто.
Ако някой направи умишлено престъпление в особенно големи размери, освен наказание за дълъг затвор, ще получава лишаване от пенсионните си усигоровки и конфискация на цялото му имущество. Докато е следствен няма право да извършва покупко-продажба и дарения. Всички производства трябва да са до една година време. Не намирането на виновника за дадено престъпление, ще се  държат отговорни тези, които са пляко отговорни за рзследването!

Наказателната отговорност в страната, трябва винаги да е персонална! Всички видове престъпления, ще трябва да имат точно наказание без варияции - твърдо наказание. Няма право на замяна, или на условни присъди. Който не работи в затвора, няма право да яде с изключение на болните. Ако доктор, който е определил затворник за временно, или постояно неспособен да извършва трудова дейност се докаже, че го е направил умишлено с цел облага, ще трябва да изработи в затвора толкова дни, колкото са били пропуснати от затворника.

Всяко землище, ще трябва да бъде усикорено с поне един трактор. Земеделците, ще се записват, за обработка нза земята под ред. Трябва да има назначен тракторист. Горивото и подръжката на техниката, трябва да се поема от държавата. Оранта, ще бъде еднократна на година. Ако земеделеца иска да я повтори, ще си заплати ткса определена от държавата, или да си наеме частно лице.


Така нещата в тая държава, ще се подредят правилно!

Няма коментари:

НА ШИПКА ВСЬО СПОКОЙНАЕ

ИСТИНА ЛИ Е ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА?