За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ТАМ СМЕ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕМОГАТ, ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯТ!

-

НИТО КРАЧКА НАЗАД- ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ!!!!

"Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите!"- Оскър Уайлд
НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! ПЪРВО ИЗЧИСТИ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ! - GRANID

"Последен се смее, който стреля първи!" - ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД
"Логиката се поражда там където има МИСЪЛ. Защото там където има МИСЪЛ - трябва СМИСЪЛ!" - GRANID

понеделник, 23 април 2012 г.

Социални помощи



Според мен социалните помощи не трябва да се дават без да се получи нещо в замяна. Трябва  социално слабите, срещу помощите да полагат обществено полезен труд шест часа дневно, пет дена седмично. Общините трябва  да им намират работа в сферата на чистотата на града и поддръжката  на пътищата и обществените сгради , докато те взимат помощите и не си намерят постоянна работа. Който не работи, не трябва  да яде.

Детски надбавки- те не трябва  да се дават под форма на пари, а чрез купони, които да могат да се приемат във всеки оторизиран магазин за облекла или хранителни стоки. Държавата е длъжна да осигури учебниците на учениците до 8-ми клас. Но родители които не полагат усилия децата им да ходят редовно на училище, трябва да загубят правото си да получават детските надбавки, докато не възстановят  редовното посещение на училище от техните деца.
Родители които се оплакват, че не могат  да подсигурят нормална среда за живот на техните деца и не могат  да плащат битовите си сметки- държавата да поеме временно грижата за децата, докато те могат да се грижат за тях.

Доброволен труд

Искате да ви оправят министри; депутати и шефове- добре, но замислили ли сте се с какво допринасяте за собствената си страна, дори това да е една незначителна точица от нея, като пред-блоковата  градинка и алея? Плащате данъци- добре. Но не сте ли се сещали, че ако за работа която може да се свърши за няколко часа доброволен труд в свободното си време (на вместо да киснете пред телевизора) ще спестите същите тези данъци? Дори работата ще е по-качествено и за два до три пъти по-евтино свършена, защото докато стигнат парите до работника - по-голямата сума която се изразходва , отива за контролните звена. Ще кажете, че спестените пари ще ги откраднат, но драги ми читатели - те ги крадат  и сега. Ще откраднат толкова-колкото им даваме. За това улици; алеи; тротоари; паркове и много други неща остават занемарени. Трябва да станем чувствителни към всяко ограбване и рушене, както и на небрежно отношение на всички отговорни лица и на първо място трябва да погледнем себе си! Защото ние носим цялата отговорност за своята безотговорност  - възмездието от нея е сто процента и е видима навсякъде !

Няма коментари:

НА ШИПКА ВСЬО СПОКОЙНАЕ

ИСТИНА ЛИ Е ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА?