За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ТАМ СМЕ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕМОГАТ, ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯТ!

-

НИТО КРАЧКА НАЗАД- ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ!!!!

"Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите!"- Оскър Уайлд
НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! ПЪРВО ИЗЧИСТИ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ! - GRANID

"Последен се смее, който стреля първи!" - ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД
"Логиката се поражда там където има МИСЪЛ. Защото там където има МИСЪЛ - трябва СМИСЪЛ!" - GRANID

вторник, 21 февруари 2012 г.

НЕРАЗУМЯШ!

 Покрай наближаващите избори, както стана модно на последък, изкуствено се нагнетява напрежение между религиозните общности в страната. Някои хора използват малоумието на другите за да ги използват за техни користни цели. Когато бях може би в пет-шести клас, по време на урока за религиите в час по история моя преподавател Р. Марангозов ме вдигна да ме изпита на този раздел. Зададе ми следния въпрос: "-Каква е разликата между турчин и мюсюлманин?", а аз отговорих "-Няма разлика!", той отвърна сядай си- СЛАБ. Тогава си зададох въпроса защо получих слаб заради този ми отговор и след време си отговорих: Разликата е следната- турчин може да бъде както мюсюлманин, така и будист; християнин; юдеин; тангрист; перунист и какъв ли не по религия, стига да го пожелае. Мюсюлманин на свой ред може да бъде както турчин, така и българин; китаец; англичанин и когото и да е друг от която и да е народност.
Запитайте се по-голямата част от иракчаните са мюсюлмани, но ако го наречеш турчин как ли би реагирал, или някой иранец? Българите от "Волжка" България са приели 50-60 години след като Цар Борис I е покръстил "Дунавските" българи - мюсюлманството  и са повече от нас, от нас българите които живеем в "Дунавска" България - защо не отидете да ги наречете турци?  Любопитен съм да видя какво ще ви отговорят!
Трябва да уважаваме религията и религиозните ценности на всеки един от нас и на свой ред да не пречим и да не ги налагаме на другите без да са ни го искали- още по-малко насилствено. В нашата мила родина има много българи с различна вяра, но ако те са истински българи те ще носят в сърцата си родолюбието и обичта към всичко родно, към всичко българско. Нима не сме свидетели на много хора, млади хора да бягат от България в чужбина с омраза и озлобление от България. Но има такива които го правят от немотия, недоимък и непрокопсия- защото някои го потиска- ТОЗИ НЯКОЙ С ГОЛЕМИТЕ ВРЪЗКИ И ПО-МАЛКИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ! Не ни са виновни различията, а това, че ние им позволяваме на ТЯХ да ги използват, за да ни настройват едни срещу други и по този начин да ни манипулират, постигайки свойте лични, лицемерни и пошли цели. СТИГА---СТИГА! Кажете го на себе си и се поучете от различните до вас, защото щом са различни те знаят явно и нещо по-различно от вас, което може да ви бъде от полза. Разширявайте неспирно МИРОГЛЕДА СИ и не спирайте да търсите и питате - НЕ СЕ СРАМУВАЙТЕ! Ние не можем да знаем всичко- за това са другите- СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА, А РАЗЕДИНЕНИЕТО - ПРОВАЛА.

Няма коментари:

НА ШИПКА ВСЬО СПОКОЙНАЕ

ИСТИНА ЛИ Е ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА?