За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ТАМ СМЕ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕМОГАТ, ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯТ!

-

НИТО КРАЧКА НАЗАД- ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ!!!!

"Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите!"- Оскър Уайлд
НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! ПЪРВО ИЗЧИСТИ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ! - GRANID

"Последен се смее, който стреля първи!" - ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД
"Логиката се поражда там където има МИСЪЛ. Защото там където има МИСЪЛ - трябва СМИСЪЛ!" - GRANID

четвъртък, 26 октомври 2023 г.

ВЕЧНИ ЯДРЕНИ РЕАКТОРИ


Преди година в Русия имаше събитие, което никой не забеляза в мъглата на пропагандата.

Реакторът BN-800 беше приведен до номинална мощност с пълно натоварване с иновативно МОКС гориво. Така беше почти възможно да се затвори ядреният цикъл.

Това означава, че действително са се появили вечните ядрени реактори. Горивото се рециклира и използва отново. Ярък пример за атома в полза на човечеството, който днес е в особен контраст с призивите за превантивни ядрени удари в средата на Европа и радостта от взривените мостове с цивилни.

Накратко, както казаха запознати, успешното тестване на такъв реактор означава почти безотпадна ядрена енергия с достъп до уран 238 (за разлика от класическия уран 235), която ще продължи милиони години. Ако всичко наистина е така, тогава човечеството е решило техническите въпроси на енергията за обозримо бъдеще. И това се случи тук, в Урал.

Енергийните блокове с такива реактори ще позволят да се разшири значително горивната база на атомната енергетика и да се сведе до минимум количеството на отпадъците за сметка на затворения филтър на ядреното гориво. Само няколко държави владеят технологията на реактора на бързи неутрони, като Русия е световният лидер в тази област.

Едно от предимствата на MOКС-горивото е, че при производството му се усвояват остатъците оръжеен плутоний, които в противен случай биха се превърнали в радиоактивни отпадъци.

Без преувеличение това е ЕПОХАЛЕН ПРОБИВ, който, колкото и да е странно, по някаква причина не беше рекламиран и излъчен в нито една медия.


https://world-nuclear-news.org/Articles/Beloyarsk-BN-800-fast-reactor-running-on-MOX


Няма коментари:

НА ШИПКА ВСЬО СПОКОЙНАЕ

ИСТИНА ЛИ Е ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА?