За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ТАМ СМЕ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕМОГАТ, ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯТ!

-

НИТО КРАЧКА НАЗАД- ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ!!!!

"Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите!"- Оскър Уайлд
НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! ПЪРВО ИЗЧИСТИ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ! - GRANID

"Последен се смее, който стреля първи!" - ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД
"Логиката се поражда там където има МИСЪЛ. Защото там където има МИСЪЛ - трябва СМИСЪЛ!" - GRANID

събота, 11 март 2023 г.

⚠️❗️Проучване показва, че Изкуствен Интелект - AI може буквално да чете мислите ви и то с изключителна точност.


НАУЧНАТА ФАНТАСТИКА СЕ ПРЕВРЪЩА В ДИСТОПИЧЕН ФАКТ.


Чрез комбиниране на магнитен резонанс (MRI) с AI технология, изследователите успяха да пресъздадат визуални изображения директно от човешката мозъчна дейност. Нещо повече, използвайки широко разпространената технология за стабилна дифузия , те успяха да направят това на много ниска цена и с относително малко усилия в сравнение с други скорошни опити да направят това. Констатациите на изследователите са докладвани в проучване.


Технологията е в състояние да създаде завладяващи, понякога хиперреалистични изображения, само с няколко внимателно подбрани думи. Технологията може да се използва за създаване на статични изображения или, с известна настройка, анимации в популярни стилове като аниме .


Наред с изкуството, генерирано от AI, напоследък чухме много за Chat GPT-3, технология, която може да пише сложни есета, от нулата, за секунди, отново с проста подкана. Технологията вече се използва от студенти за писане на висококачествени есета, които могат да заблудят техните оценители. Цялата система за оценяване в университета може да се наложи да бъде преосмислена.


Не е нужно обаче да сте фен на франчайзите за Терминатор или Матрицата , за да видите, че тревожните потенциални употреби на AI се простират далеч отвъд измамата на университетските оценки или принуждаването на посредствени артисти да напуснат бизнеса.


Уебсайтът Popular Mechnanics наскоро съобщи , например, че дроновете на ВВС на САЩ вече могат да разпознават лицата на отделни хора от високо във въздуха, използвайки AI. Фирмата, която е създала технологията, базираната в Сиатъл RealNetworks, казва, че дроновете могат да използват технологията, за да разграничат приятел от враг, и че софтуерът може да се прилага за спасителни мисии, патрулиране и „операции за вътрешно търсене“. Израелска фирма работи върху подобна технология, която ще помогне на дроновете да намерят идеалния ъгъл за лицево разпознаване. 


След колко време ще видим дронове, оборудвани с изкуствен интелект, да вземат решения, които водят до човешка вреда, дори смърт? Ще бъде ли позволено на дроновете с изкуствен интелект да вземат решения за живот или смърт без човешка намеса? Ще бъдат ли използвани в полицията и за наблюдение – в какви роли и с какви правомощия? Това са класически въпроси, които са задавани от футуристи, писатели на научна фантастика и етици, но сега става все по-ясно, че те не са хипотези или мисловни експерименти – говорим кога, а не дали и вероятно много по-скоро, отколкото бихме искали.


В Дубай дронове вече се използват в местната полиция за идентифициране на лоши шофьори. Полицията в САЩ използва дронове за голямо разнообразие от цели , от помощ при търсене и спасяване и обучение на служители до събиране на информация за заподозрени и наблюдение на обществени събития. Местните власти и правозащитни групи вече се противопоставят на използването на технология за лицево разпознаване. 


Зловещите възможности на AI технологията за четене на мисли далеч надхвърлят тези на дроновете, оборудвани със софтуер за разпознаване на лица. Не говорим за потенциални посегателства върху нашата социална поверителност – къде отиваме и какво правим – а за проникване в самите ни умове – мокрият сън на лудия учен MKUltra. Всъщност на този етап е трудно да се види какви приложения наистина може да има технологията, освен да изострят по-грубите техники на сензорна депривация, изолация и скополамин, за да накарат хората да разкрият най-съкровените си тайни.


Съвсем скоро ще разберем, че най-смелите ни сънища, а също и най-ужасните ни кошмари може да са по-реални, отколкото бихме се осмелили да си помислим. Още по-ужасяващото е, че другите също могат да ги видят, независимо дали искаме или не.


https://thenationalpulse.com/2023/03/10/study-suggests-ai-can-literally-read-your-mind-and-with-extreme-accuracy/



Няма коментари:

НА ШИПКА ВСЬО СПОКОЙНАЕ

ИСТИНА ЛИ Е ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА?