За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ТАМ СМЕ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕМОГАТ, ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯТ!

-

НИТО КРАЧКА НАЗАД- ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ!!!!

"Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите!"- Оскър Уайлд
НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! ПЪРВО ИЗЧИСТИ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ! - GRANID

"Последен се смее, който стреля първи!" - ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД
"Логиката се поражда там където има МИСЪЛ. Защото там където има МИСЪЛ - трябва СМИСЪЛ!" - GRANID

неделя, 9 октомври 2022 г.

България - Земя на Змеьове



   Днес ще разгледаме конкретни доказателства, доказващи кой, кого и къде наследява на Балканите, както и какво всъщност са религиите.

   Първият обект, който ще разгледаме е най-голямата разкопана от археолози могила в България - Голямата Косматка близо до село Шейново, Казанлък. Нека разгледаме напречния й профил.

 Помещението се състои от дромус - коридор, куполна стая и малка стая с легло. Тоест три помещения подред.

   Отварям една скоба : дромус не би следвало да е древногръцка дума, защото гърците са населени от Византия в южните части на Балканския полуостров много след Траките и по тази логика не те учат Траките да правят могили, а Траките учат гърците на това майсторство. Следователно названието на помещението е тракийско, не гръцко. Все пак сина наследява баща си, а не бащата синът. Затварям скобата.

   Второто съоръжение, което искам да разгледаме е църквата свети Александър Невски в София. При направен напречен разрез виждаме, че съоръжението се състои от антре - коридор, след това куполна част и накрая олтар. Тоест тук пак наблюдаваме три помещения подред - коридор, куполна част и зад куполна част - олтар. Почти всички стари черкви на територията на България са построени точно по този модел. Изключение прави църквата до село Земен, но тя е архитектурен шедьовър.
При джамиите пак се наблюдава подобен модел.

    Тоест моделът на построяване на Тракийските могили и съвременните храмове е един и същ.



   От по-горе написаното може да предположим, че могилите най-малко не са гробници. От тук и самото название могили е грешно, тъй като това означава гроб на стар български език и съвременен руски. 

   В могилата край село Мезек камъкът, който се явява стъпало от дромус към куполната част е изтъркан от ходене, минавано е десетки хиляди пъти. 



   И на не последно място, наистина ли мислите, че който и да е ще прави такива велики и изящно направени съоръжения, за да запечата мъртво тяло вътре. Между впрочем в долината до Казанлък има около 1500 могили, 300 от които са проучени и в само една има женски скелет. В нито една от останалите няма скелет. В няколко има части от скелет, но те са незначителни като брой.

   До тук написаното показва, че най-вероятно Траките са били Християни или Мюсулмани. Само че според официалната история Траките са съществували много преди тези религии. Остава варианта, че е съществувало учение/знание и на по - късен етап това учение е превърнато в религия - нещо което следваш сляпо без да го разбираш. Явно това учене дава някакви преимущества на хората и конкретно на цивилизацията под прякор Траки, и това не се е харесало на някой (Между впрочем този модел се е повтарял и на други части от света - Египет, Южна Америка и други) .

   Тъй като траките са били един многолюден народ е трудно току така да избиеш от главите на новото поколение това, което им предава старото поколение. Затова идва и редът на промените - религиите и държавността.

    В един слънчев ден на Балканите уж идват Българите и въвеждат държавността. Траките спират да бъдат това което до този момент са били. Но планът не спира до тук и след 861 започва процес на покръстване на населението обитавало балканите от княз Борис Първи. 

   Религиите те правят послушник чрез страх - страх от ада. Спираш да задаваш въпроси, а неудобните се обявяват от светата инквизиция за вещици и се изгарят. Интересно защо няма вещери, а само вещици. Може би това е свързано с ограничението на правата на жените, които религиите налагат. Все пак съществува пророчество, че следващия месия ще е жена. Явно същия този някой не иска и жена за месия. Един Бог знае.

     Какво точно е накарало Българския княз да направи това, което е направил можем само да гадаем, защото съвременната история е тотално манипулирана. С приемането на християнството и избиването на 40 болярски рода - катари, които са владеели старото учение споменато по горе, настъпва нов етап в живота на населението, което е живеело и продължава да живее на Балканите през всичките тези векове и хилядолетия. Но нещата не спират до тук. Следва отслабване на Българската държава и последвалото й завладяване от Византия. След това малко рехабилитация, през която се вижда, че истината има навик винаги да излиза наяве и веднага след това османската орда отново въвежда програмата за изтриване на учението върху Българските земи. За 500 години османците са можели да избият всички тук, но не това е била целта. Целта е била унищожаване на връзката между профана и Знакът на Българина. Друг е въпроса, че като идват на Балканите по някаква случайност има бум на "естествено" създаден вирус - чумата, при който умират главно мъже и уврежда Българската армия драстично. Явно този някой и тогава е ударил едно рамо на врагът Български.
След това както знаем следва освобождение и гербът на България от Орел става на Лъв. След това комунизъм със забрана на религии, демокрация или по-точно казано деморализация и така нататък, и т. н. Какво следва сега всички виждаме...

  Пояснявал съм преди, но да поясня и сега, че гръцката дума за дракони на гръцки се произнася като Траки. Тоест Траки е наименованието измислено от гърците. Излиза че гърците са наричали местното население Змеьови хора - Дракони, все пак строят могили, в които влизат по десетки хиляди пъти. Досущ като в приказките за тримата братя и златния Дракон, на който му крадат ябълката - ябълката на познанието.

   Макар в съвремието гърците да се опитват да присвоят Тракийската история връзките между Българските и Тракийските обичаи остават прекалено силни. Един пример е нестинарството. То идва още от времето на Траките. Друг пример е намерената игра в могилата на Севт 3, наречена дама. С баба ми играехме на тази игра като бях малък още преди тази гробница да бъде разкопана. Съвпадение.. Примерите са стотици. В Римски източници се посочва името Българи още през първи век.

   Траките, това сме били и винаги ще бъдем ние БЪЛГАРИТЕ!  Независимо дали на някой това не му изнася!

   Относно учението споменато по - горе, лично Аз съм решил да не задълбавам и да си спя спокойно. Това дали Ти ще решиш да задълбаеш зависи само от теб! Истината винаги излиза наяве, което е правопропорционално с това, че няма начин, да няма начин!

1 коментар:

GRANID каза...

Едно нещо смятам, че не е както трябва - казваш, че българите на Аспарух носят държавност, но самите траки си имат държавност преди да дойдат римлените и под римско владичество те са под имперското управление на Рим и Константинопол. Просто брадчед им Аспарух ги освобождава от римски 200 годишен гнет. След възкачването на тракиеца Константин, те получават своя автономия в пределите на ИРИ. Която се запазва при първите 3-4-ма тракийски императора.

НА ШИПКА ВСЬО СПОКОЙНАЕ

ИСТИНА ЛИ Е ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА?