За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

Адрес в PayPal: tfkibts@abv.bg

ТАМ СМЕ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НЕМОГАТ, ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯТ!

-

НИТО КРАЧКА НАЗАД- ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ!!!!

"Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите!"- Оскър Уайлд
НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! ПЪРВО ИЗЧИСТИ БОКЛУКА ОТ БЪЛГАРИЯ! - GRANID

"Последен се смее, който стреля първи!" - ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД
"Логиката се поражда там където има МИСЪЛ. Защото там където има МИСЪЛ - трябва СМИСЪЛ!" - GRANID

вторник, 28 април 2009 г.

Общо-отровна група бойни вещества.За взривни вещества кликнете ТУК
1. Циановодород. Познат е от най-дълбока древност и се е давал като тайна отрова. Среща се в растенията под формата на гликозиди, напр. В ядките на горчиви бадеми, праскови, череши. Има много начини за получаването му като един от тях при взаимодействието на калиев фероцианид със сярна киселина.
Физически свойства – безцветна течност с характерна миризма на горчиви бадеми.Запален, гори с виолетов пламък, разтваря се във вода във всяко отношение, а също в бензин, бензол, алкохол, хлороформ и етанол. Той е много силна отрова и във съвсем малки дози (0,5-1грам) причинява смърт. Кипи при 25градуса по целзий, а замръзва при минус 15.
Химически свойства- слаба киселина, при продължително съхраняване полимеризира, поглъща се от инфузорна пръст, тази смес е известна под името”циклон Б”, който намира приложение за борба с различни вредители, към днешна дата е може би забранен.
Защита – действа на кръвта, дихателните пътища и сърцето – противогаз.Силно отровен и бързо действащ.

2. Хлорциан. Халогенно производно на циановодорода, киселинен халогенит на циановата киселина в който хидроксилната група е заменена с хлорен атом.Получава се при взаимодействие на калиев цианид с хлор.
Физически свойства – представлява безцветен газ, с остра миризма на горчиви бадеми. При обикновена температура представлява течност, но е силно летлива. Разтваря се във вода, спирт, етер, и има различен цвят в зависимост от това.Сам има способност да разтваря други отровни вещества. Силно отровен в малки концентрации причинява мигновена смърт.
Химически свойства. – открива се изключително трудно само със помощта на специален индикатор ПХР. Действа на кръвта, и е силно отровен.

3.Арсено водород. Изключително силно отровно вещество, получено при взаимодействие на водорода с арсен. Във физическо отношение представлява безцветен газ със характерна миризма като на чесън, разтворим в органически разтворители и спирт.

Линк

Няма коментари:

НА ШИПКА ВСЬО СПОКОЙНАЕ
Loading...

ИСТИНА ЛИ Е ТЕОРИЯТА НА КОНСПИРАЦИЯТА?